2012. január 12., csütörtök

Tony Iommi beteg

A Black Sabbath hivatalos weblapján és Tony Iommi oldalán is megjelent a hír, hogy Tonynál korai stádiumú limfómát diagnosztizáltak.
A limfóma a nyirokrendszer sejtjeit, a fehérvérsejteket, vagy más néven limfocitákat érintő betegség. Limfóma esetén a limfociták rákos sejtekként kezdenek viselkedni, ellenőrizetlenül növekednek és osztódnak, illetve nem pusztulnak el kellő mértékben.
A kóros limfociták a nyirokcsomókban gyűlnek össze, ahol duzzanatot képeznek. Mivel a limfociták az egész szervezetben jelen vannak, kóros szövetszaporulat - azaz "limfóma" - a nyirokcsomók mellett a test más részeiben is előfordulhat. A leggyakoribb helyszín a lép és a csontvelő, de kialakulhat limfóma a gyomorban, májban, vagy ritkábban az agyban is. A betegség gyakran támadja meg egy időben a test különböző részeit. 
 A limfómának számos altípusa létezik, és ezek döntő többségére igaz, hogy mind sugár- mind gyógyszeres kezeléssel igen jó eredmények érhetők el. Bizonyos altípusok teljesen és véglegesen meggyógyíthatók, míg mások hosszabb tünet- és panaszmentes időszakok után ismét kezelést igényelnek.
 Iommi és az orvosok most azon dolgoznak, hogy összeállítsák a legjobb gyógyulási tervet - Tony bízik a gyógyulásban és a teljes, sikeres felépülésben.

A banda tovább dolgozik az új albumon, (amit ősszel terveznek megjelentetni továbbra is), csak most Los Angelesből átcuccolnak Angliába Tonyhoz.

A zenekar (a Black Sabbath és természetesen mi is) azt kéri, hogy küldjetek sok pozitív energiát, gondolatot Tony felé, hogy segíthessük a felépülésben!

SOHA NE ADD FEL! (Never Say Die!)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése