Bio

Miklós        Szilárd          Maki         Zoli                  Máté
Felállás:
Árva Máté - dob
Árva Szilárd - basszusgitár
Makári Zoltán (Maki) - ének
Vékony Zoltán - szólógitár
Völgyesi Miklós - gitár

Korábbi, jelenlegi bandák:
Korábban:
   Primator (Zoli, Miklós)
   Honeymoon in Hell (Maki)
   Pain (Maki)
   Heavy Fuckinson Band (Maki, Miklós)
   PH (Máté, Szilárd, Zoli, Miklós)
   Freevol (Szilárd)
   Crazy Dayz (Máté)
   Set the Cloks to Infinity (Máté)
Jelenleg:
   Shiva (Zoli)

Megalakulás ideje:
2011. február

Sztori (Miklós szavaival):
Zolival már több, mint húsz éve együtt muzsikálunk. Még 1990-ben alapítottuk a Primator zenekart Makón. Leginkább saját nótákat játszottunk, de azért egy-két Metallica, Anthrax dal is belekerült a műsorunkba. Öt év után az élet úgy hozta, hogy Zolival egy időben Szegedre költöztünk, így a makói zenekart nem tudtuk tovább folytatni.
Én közben beléptem a Fuckinsonba, ahol Maki volt az énekes. Rögtön kiderült, hogy a zene mellett emberileg is egyformák vagyunk, így egy életre szóló barátság szövődött közöttünk. A műsor magját Black Sabbath, Deep Purple, AC/DC és Jimi Hendrix dalok alkották. Ennek a zenekarnak néhány gyönyörűen viharos közösen leélt év után 1996-ban vége lett, mert akkorra kicsit elegünk lett a R&R életformából. Mint mindenben, ebben is maximalisták voltunk, kivéve szerencsére a drogokat. De azon kívül minden megvolt, ami ezzel jár…
Maki családalapításon törte a fejét, én is lazítani akartam egy kicsit. Kapóra jött, hogy Zoli még mindig banda nélkül tengette napjait, és a régi Primator és a szegedi Holdcore zenekar romjain megalapítottuk a PH-t. Az együttes 15 éve alatt vagy harminc saját dalt írtunk, de mégsem ez hozta meg a “sikert”. A véletlen úgy hozta, hogy egy motoros fesztiválra hívtak minket, de úgy, hogy ismert magyar dalokat nyomjunk. Ekkor csináltuk meg a több, mint tíz évig játszott feldolgozás műsorunkat P.Mobil, P.Box, Pokolgép, Dinamit, Beatrice és régi Edda számokból.
Az Árva testvérek közül Máté csatlakozott először hozzánk. 16 évesen került a PH-ba, és fiatal kora ellenére nagyon érett dobolást produkált. Volt honnan tanulnia: az apjának köszönhetően gyerekkora óta brit rockzenén nevelkedett. A testvére, Szilárd lett pár koncert erejéig a sofőrünk. Az utazások alatt összebarátkoztunk, és mivel basszusgitáros volt - éppen akkoriban basszusgitáros problémáink voltak - kipróbáltuk. Bevált.
Tavaly az énekesünk kiment Angliába. Egy darabig kölcsön énekessel dolgoztunk, de végül úgy döntöttünk, határozatlan ideig szüneteltetjük a PH-t.
A Sabbath Szombat megalakulásakor csak az énekes személye volt kérdés, de csak egy percig. Mivel Makival minden buli alkalmával zenekart alapítottunk - amelyekből kijózanodás után nem lett semmi - így nem volt kérdéses, hogy kit kérünk fel a feladatra. És ő 15 év kihagyás után két másodperc gondolkodással elvállalta.