Bio

Miklós        Szilárd          Maki         Zoli                  Máté
Felállás:
Árva Máté - dob
Árva Szilárd - basszusgitár
Makári Zoltán (Maki) - ének
Vékony Zoltán - szólógitár
Völgyesi Miklós - gitár

Korábbi, jelenlegi bandák:
Korábban:
   Primator (Zoli, Miklós)
   Honeymoon in Hell (Maki)
   Pain (Maki)
   Heavy Fuckinson Band (Maki, Miklós)
   PH (Máté, Szilárd, Zoli, Miklós)
   Freevol (Szilárd)
   Crazy Dayz (Máté)
Jelenleg:
   Shiva (Zoli)
   Set the Cloks to Infinity (Máté)

Megalakulás ideje:
2011. február

Sztori (Miklós szavaival):
Zolival már több, mint húsz éve együtt muzsikálunk. Még 1990-ben alapítottuk a Primator zenekart Makón. Leginkább saját nótákat játszottunk, de azért egy-két Metallica, Anthrax dal is belekerült a műsorunkba. Öt év után az élet úgy hozta, hogy Zolival egy időben Szegedre költöztünk, így a makói zenekart nem tudtuk tovább folytatni.
Én közben beléptem a Fuckinsonba, ahol Maki volt az énekes. Rögtön kiderült, hogy a zene mellett emberileg is egyformák vagyunk, így egy életre szóló barátság szövődött közöttünk. A műsor magját Black Sabbath, Deep Purple, AC/DC és Jimi Hendrix dalok alkották. Ennek a zenekarnak néhány gyönyörűen viharos közösen leélt év után 1996-ban vége lett, mert akkorra kicsit elegünk lett a R&R életformából. Mint mindenben, ebben is maximalisták voltunk, kivéve szerencsére a drogokat. De azon kívül minden megvolt, ami ezzel jár…
Maki családalapításon törte a fejét, én is lazítani akartam egy kicsit. Kapóra jött, hogy Zoli még mindig banda nélkül tengette napjait, és a régi Primator és a szegedi Holdcore zenekar romjain megalapítottuk a PH-t. Az együttes 15 éve alatt vagy harminc saját dalt írtunk, de mégsem ez hozta meg a “sikert”. A véletlen úgy hozta, hogy egy motoros fesztiválra hívtak minket, de úgy, hogy ismert magyar dalokat nyomjunk. Ekkor csináltuk meg a több, mint tíz évig játszott feldolgozás műsorunkat P.Mobil, P.Box, Pokolgép, Dinamit, Beatrice és régi Edda számokból.
Az Árva testvérek közül Máté csatlakozott először hozzánk. 16 évesen került a PH-ba, és fiatal kora ellenére nagyon érett dobolást produkált. Volt honnan tanulnia: az apjának köszönhetően gyerekkora óta brit rockzenén nevelkedett. A testvére, Szilárd lett pár koncert erejéig a sofőrünk. Az utazások alatt összebarátkoztunk, és mivel basszusgitáros volt - éppen akkoriban basszusgitáros problémáink voltak - kipróbáltuk. Bevált.
Tavaly az énekesünk kiment Angliába. Egy darabig kölcsön énekessel dolgoztunk, de végül úgy döntöttünk, határozatlan ideig szüneteltetjük a PH-t.
A Sabbath Szombat megalakulásakor csak az énekes személye volt kérdés, de csak egy percig. Mivel Makival minden buli alkalmával zenekart alapítottunk - amelyekből kijózanodás után nem lett semmi - így nem volt kérdéses, hogy kit kérünk fel a feladatra. És ő 15 év kihagyás után két másodperc gondolkodással elvállalta.