2011. július 2., szombat

Children Of The Grave

Mi tagadás, ennek a dalnak a szövegét elolvasva elég nagy meglepetés ért. Mert mire gondol a magamfajta írott angolt beszélő, amikor meghallgatja ezt a lüktető, dögös számot, megnézi a címet - Children of the Grave? A sír gyermekei nyilván valamiféle zombik, akik izzó szemű lovakon vágtázva öldöklik a sikoltozó népeket. Szerintem nem vagyok egyedül, aki ilyen képeket képzelt el a zene és a szám címe alapján. A valóság ettől viszont nagyon eltér...

A Children of the Grave az 1971-es Master of Reality-n jelent meg. Szövegében a War Pigs és Electric Funeral háborúellenes vonalát követi, de mind közül ez a legkevésbé sötét, sőt inkább világos *vagy inkább virágos ;-)*, mivel egészen hippisen idealistán írja le, ahogy a világ gyermekei elindulnak, hogy jobbá tegyék a világot és megmutassák, hogy a szeretet még mindig él és áramlik mindenhol. Gondoltad volna, hogy Geezer Butlernek ilyen idealista elképzelései voltak az erőszakmentes polgári engedetlenségről? Mentségére legyen mondva, hogy 1971-et írunk, nyakig vagyunk még a hippikorszakban, alig két évvel Woodstock után. Persze nincs miért mentegetnünk, mert pont ezért nagyon rendben van a szöveg a zenével együtt úgy, ahogy van...

A Master of Reality különkiadásán kiadtak két korábban nem megjelent verziót is a dalból, az első egy másik szöveggel, a második instrumenstruális változat. Mindkettőt meghallgathatod lejjebb, de az eltérő szöveget nem dobta ki nekem sehogy a gugli, pedig nagyon érdekel, hogy miben térhet el a másiktól, úgyhogy ha tudsz segíteni benne, azt megköszönném!

A végleges szöveg:
Revolution in their minds - the children start to march
Against the world in which they have to live
and all the hate that's in their hearts
They're tired of being pushed around
and told just what to do
They'll fight the world until they've won
and love comes flowing through

Children of tomorrow live in the tears that fall today
Will the sun rise up tomorrow bringing peace in any way?
Must the world live in the shadow of atomic fear?
Can they win the fight for peace or will they disappear?

So you children of the world,
listen to what I say
If you want a better place to live in
spread the words today
Show the world that love is still alive
you must be brave
Or you children of today are
Children of the Grave, Yeah!
A Master of Reality spéci kiadásán megjelent két korábban kiadatlan verzió:





Természetesen ez a dal is rengeteg helyen felbukkan, feldolgozta a White Zombie, az Amon Amarth, az Earth Crisis, a Jet Set Satellite és még sokan. Persze a Guitar Hero sorozatbóll sem maradhatott ki, a Warriors of Rock részben szerepel, és mi más lehetne a Brütal Legend *kedvenc játékom, minden rockernek kötelező darab!!!* nyitó pályáján a háttérzene, mint a Children... ;-)

A feldolgozások közül csakis a Grave Diggert választhattam, ami régi nagy kedvencem *mármint nem csak a feldolgozás, hanem a zenekar*:


Forrás: Wikipedia

1 megjegyzés:

  1. kedvenc albumom a master of reality. kemény 34 perc de minden száma üt. solitude meg planet caravan (paranoid album ugye) a két legnagyobb lassú szám. sabotage-ig bezárólig + heaven and hell/mob rules. vannak napok amikor csak ezek pörögnek a hifiben. mÖtáL 4 life!

    VálaszTörlés