2011. július 1., péntek

Sweet Leaf

A Fairies után féltem nekiállni ennek a cikknek, mert ez is ugyanolyan egyértelműnek tűnt, mint a FWB szövege, de abban volt egy nem kicsi elrejtett csavar. Na ebben nem sokat találtam... ;-)

A Sweet Leaf az 1971-es Master of Reality albumon jelent meg. A dal, ami tulajdonképpen egy himnusz a marihuánához, a címét egy cigidobozról kapta, amit Geezer Butler vett Dublinban, ami szerint a dohánya "az édes levél". Ennyi a történet, semmi több :-)

Egyébként a sweetleaf az angol neve a stevia nevű természetes édesítőszerként használt növénynek, de az biztos, hogy Geezer nem arról írta a dalt ;-)

Ami érdekes lehet még, hogy a dal elején hallható ismétlődő köhögést nem Ozzy, hanem Tony Iommi követte el, miután slukkolt egyet egy vízipipából :-D

Ezt a nótát is sokan feldolgozták, többek között a Six Feet Under, az Ugly Kid Joe, a Sacred Reich, a Mogwai, de darabjaiban is felbukkan itt-ott, például John Frusciante a Red Hot Chili Peppers-ből a főtémát játssza a "Give It Away" (givirrrörörörövejnáó!) outrójában.

Forrás: Wikipedia

A szöveg:
ALLRIGHT NOW!
Won't you listen?

When I first met you, didn't realize
I can't forget you, for your surprise
you introduced me, to my mind
And left me wanting, you and your kind

I love you, Oh you know it

My life was empty, forever on a down
Until you took me, showed me around
My life is free now, my life is clear
I love you sweet leaf, though you can't hear

Come on now, try it out

Straight people don't know, what you're about
They put you down and shut you out
you gave to me a new belief
and soon the world will love you sweet leaf


Végezetül csak annyit, hogy bár a dal a marihuána fogyasztására buzdít, a Sabbath Szombat nem ajánlja senkinek a kábítószer-használatot, mert napszemüveget, mountain bike-ot, rasztahajat és kutyát lehet tőle kapni.
:-D

*Ha pedig keményebben tolod, és a kivételes szerencsés génjeidnek köszönhetően túléled azt, hogy annyi cuccot nyomsz magadba, ami egy elefántcsordával is végezne, akkor egy nap arra kell rádöbbenned, hogy csoszogsz, a motyogásodat senki sem érti, valahonnan van három gyereked és már 2-vel kezdődnek az évszámok. Mindezek ellenére egy világ rajong érted... ;-)*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése